Vaga de docents

La Coordinadora d’Interzones, amb el suport de la CGT i la CNT de Barcelona, ha convocat vaga de docents als centres educatius públics, durant l’horari de permanència, els dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre. Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant.
Amb aquestes jornades de vagues i mobilitzacions, la Coordinadora d’Interzones es planteja tres objectius principals:

  • No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat…).
  • Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.
  • Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Des de l’AES Macià donem tot el nostre suport a aquesta vaga i animem a tots els docents que s’hi sumin per a defensar la qualitat de l’ensenyament públic i les seves condicions laborals.

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2012-13, Vaga. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.