La lluita continua!

D’acord amb allò acordat en assemblea el dimecres 23 de gener, l’AES Macià informa:

Fa pocs anys, van aparèixer Assemblees d’Estudiants als instituts d’arreu del país en protesta contra el pla Bolonya. Van protagonitzar diverses tancades i van tenir un caràcter clarament anticapitalista. Els moviments estudiantils, però, són breus en produir-se a l’institut, que és una etapa relativament curta. Així, van desaparèixer, però el 15 de maig del 2011 milers de ciutadans indignats van prendre els carrers per a dir que no som mercaderies en mans de polítics i banquers. Molts joves ens vam trobar allà i vam prendre consciència.
Les retallades en ensenyament, que ens afecten directament, van ser el detonant de la creació a l’octubre de l’Assemblea d’Estudiants de Secundària del nostre institut, seguint el model de l’època de Bolonya. En poques setmanes es van crear Assemblees d’Estudiants als altres instituts de Cornellà i a tot el país. Vam protagonitzar una primera tancada el 13 d’octubre i vam fer-ne una segona un mes després. Les tancades van continuar a molts instituts fins el 14 de febrer del 2012, quan centenars de centres de primària i secundària ens vam tancar amb el suport de les assemblees d’estudiants, de professors i treballadors i de diversos sindicats.
Després de coordinar-nos amb les altres AES de Cornellà, vam arribar a la conclusió que calia sumar forces, lluitar tots junts a nivell local i conscienciar el jovent de la ciutat, així com fer un projecte que tingués continuitat a llarg termini. És per això que els darrers mesos hem estat treballant en la creació de l’Assemblea de Joves, que es va presentar el passat 12 de gener. Compartim els seus principis i continuarem lluitant com a estudiants i com a joves des de l’AJK, tancant l’etapa de l’AES Macià en què hem assolit alguns èxits per obrir-ne una encara més combativa.
Moltíssimes gràcies a tots els qui ens heu donat suport, tots plegats continuarem lluitant!

Farem el nostre comiat el 15 de febrer a l’acte de l’AJK amb una xerrada sobre les retallades, sopar i concert. La nostra última acció com a Assemblea serà la convocatòria i difusió de la vaga del 28F.

Carta als professors, els nostres companys de lluita.

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2012-13. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.