Qui som

Som estudiants d’un institut de secundària de Cornellà. El primer dia del curs 2011-12, el director va ser clar: han retallat el pressupost del centre en 55.000€ (el 21%). Això vol dir que no tindrem calefacció, que hi haurà menys fotocòpies i material i que, en trencar-se un vidre, en lloc de canviar-lo hi posaran un cartró, entre d’altres moltes retallades. En altres centres ni tan sols tenen llum ni aigua.

A això, se li suma un altre problema: la massificació. En una aula de Batxillerat érem 49 alumnes. En classes d’ESO hi ha més de 30 alumnes. Això comporta un pitjor rendiment de l’alumnat i una pitjor formació acadèmica que ens condueix a un futur precari en professions de baixa qualificació. Per acabar-ho d’adobar, en començar el curs 2012-13, hi ha més alumnes però menys professors.

Alhora, creiem en un sistema educatiu diferent, que formi persones, crítiques i amb un pensament independent, i no individus que desenvoluparan una feina per a mantenir un sistema injust que fa els rics més rics i els pobres més pobres.

Per tot això, sabent que ens hi juguem molt, hem decidit protestar. El 13 d’octubre i el 16 de novembre del 2011 i el 14 de febrer del 2012 vam ocupar l’institut. Ens hi vam quedar a dormir i vam fer-hi cassolades, aules d’estudi i classes de repàs. Les accions continuen cada dia amb el suport dels professors i els pares, i ja ens estem coordinant amb Assemblees d’altres Instituts i moviments socials.

L’ensenyament no és una despesa, sinó una inversió.

Llegiu el manifest fundacional

Sobre el Sindicato de Estudiantes

Una resposta a Qui som

  1. Miquel Gené ha dit:

    Hola, vaig passar pel SAE2012 el dissabte pel matí i em va agradar molt el què es feia, el què es va dir i l’ambient que hi havia. Us deixo unes quantes fotos i els meus comentaris en aquest enllaç: http://miquelindignat.blogspot.com.es/2012/03/salo-alternatiu-d-ensenyament-2012.html
    Salut i força mareagroga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s